Wat moet je weten


Over Verex en AFX toegangssystemen

Sinds 1 februari 2019 is Dynamx leverancier en distributeur van Verex en AFX hardware onderdelen voor een groot aantal gebruikers in Nederland. Met deze dienstverlening wordt de ondersteuning voor de gangbare systeemonderdelen van Verex toegangssystemen tot minimaal 2025 gewaarborgd. Daarnaast wordt de Verex beheersoftware die draait op Microsoft windows 10 remote en op locatie ondersteund door onze engineers.

(Verex werd in het verleden verkocht door Chubb-Varell onder de naam AFX).

 

Welk besturingssysteem heb je nodig?

Voor goede ondersteuning van het Verex toegangssysteem is het van belang dat de beheersoftware van het Verex ISM systeem op Windows 10 draait. Daarnaast is het belangrijk dat je Verex beheersoftware up to date is, op dit moment is de nieuwste versie 5.0 en hoger. Als je niet de nieuwste versie hebt is het noodzakelijk om deze vóór 1 januari 2020 te installeren. Wil je weten of je de nieuwste versie al gebruikt? Log in via je computer  op de Verex beheersoftware om dit te controleren (zie screenshots met instructie). De meest recente software versie is een voorwaarde om in de toekomst ondersteuning te kunnen krijgen. Als je een verouderde versie gebruikt moet je eenmalig een “Verex SSA” update licentie aanschaffen. De kosten zijn afhankelijk van welk type licentie je gebruik maakt, Verex kent drie varianten:
 

-      Verex Director Prime software

-      Verex Director Enterprise software

-      Verex Director Enterprise Elite software

 

AFX en Verex platform integreert met Advisor platform

UTC Europe (Verex producent) heeft recent aangegeven met de ontwikkeling van het Verex en AFX platform te gaan stoppen. Daarnaast hebben zij aangegeven migratie mogelijk te zullen maken voor beheer van het huidige platform. Het huidige Verex en AFX platform zal uiteindelijk integreren met het Advisor ATS 8600 platform wat ook door UTC geleverd wordt. Hierdoor blijven toekomstige mutaties en modificaties gewaarborgd. Voorwaarde voor succesvolle migratie en integratie is dat het systeem een recente software versie gebruikt (5.0 en hoger). Uiteraard is het afhankelijk van wensen, locatie en behoefte om te bepalen of een upgrade naar het Advisor platform een passende oplossing is. We helpen je graag met het in kaart brengen van de beste keuze voor jouw organisatie.

 ​​​​​​

--> -->